Eşti aici

Noul an școlar în SIIIR

SIIIR a fost inițializat pe următorul an școlar, așadar unitățile pot efectua înmatriculări, transferuri etc.

Legislația în vigoare e Metodologia SIIIR - OMEN 4371 din 13.07.2017

Înainte de a începe înmatricularea elevilor vă recomandăm ca în lista elevilor să Dezasociați elevii care nu mai sunt la unitate pentru a permite altor unități să le înmatriculeze.

În modulul "Managementul elevului", Meniul "Înmatriculare elevi":

- Preșcolari - Aici înmatriculați copii de pe listele de înscrieri și reînscrieri în grupe.

- Clasa pregătitoare - Aici înmatriculați elevii de pe listele de inscrieri în clasa pregătitoare.

- Clasa IX -a ADLIC - Aici înmatriculați elevii care au trecut prin admiterea computerizată în clasa a IX-a

- Cazuri deosebite - Aici înmatriculați cazurile de copii/elevi care nu provin dintr-o repartizare/promovare computerizată.

Majoritatea elevilor înscriși prin cazuri deosebite pot fi asociați la formatiuni direct din listă. Excepțiile de exemplu preșcolari,  după adăugarea lor la lista cu cazuri deosebite trebuie să le adăugați direct în formațiuni folosind modulul Managementul unității -> Lista formațiuni

ATENȚIE: Data asocierii la formațiune trebuie să fie 01/09/2020 astfel data asocierii la unitate e indicat să fie 31/08/2020

La sfârșitul acțiunilor de dezasociere și înmatriculare în lista elevilor nu mai trebuie să aveți linii colorate cu roșu (elevi neasociați)

Transferul între ani școlari se efectuează prin dezasocierea elevului de la unitatea de proveniență și adăugarea lor la cazuri deosebite în unitățile la care se transferează.

Meniul de transfer între unități se utilizează doar în cazul transferului în timpul anului școlar, pentru transfer între ani școlari trebuie dezasociat/adăugat.

 

Dacă în timpul verificărilor observați că ați greșit la promovări, acestea pot fi corectate direct în formațiunile de studiu.