Eşti aici

Referitor la lucrări în SIIIR

Săptămâna trecută am finalizat promovarea elevilor în anul viitor dar acum constat spre surprinderea mea că au apărut doi elevi noi nepromovați și unul a fost introdus cu CNP invalid.

Pentru a evita confuziile precizăm unele detalii despre operarea în SIIIR la sfârșitul anului școlar. Aceste fapturi sunt neschimbate din 2014, doar le repetăm:

1. TOATE mișcările de elevi în SIIIR acum sunt în anul școlar trecut 2021-2022 și vor rămâne așa până ce SIIIR se va trece în noul an școlar după 1 Septembrie. Nu cred că ar fi cazul să fie înscriși elevi pe anul trecut după sfârșitul cursurilor înaintea începerii noului an școlar. Așadar cazurile amintite mai sus le-am șters fiind erori de operare.

2. Transferul între ani școlari NU este suportată în SIIIR astfel elevii care sunt transferați în acest fel vor fi dezasociați de la unitatea de origine și vor fi introduși la cazuri deosebite în unitatea unde se transferă DOAR DUPĂ ce SIIIR trece în noul an școlar.

3. Fiecare cetățean al țării și cetățean străin cu permis de ședere trebuie să dețină un CNP valid. Se pot folosi CNP-uri temporare pentru a le introduce în platformele electronice dar acestor elevi nu se pot elibera înscrisuri oficiale (adeverințe, foi matricole, diplome) și acești elevi nu se iau în considerare la calcularea costului standard per elev.

În concluzie:

Până trecerea SIIIR în noul an școlar NU veți opera nici o mișcare care are ca obiect noul an școlar.

Veți fi notificat prin mesaj pe site despre trecerea în noul an școlar și despre operațiunile care vor trebui efectuate la începutul noului an școlar.