Eşti aici

Informaţii generale pentru o comunicaţie eficientă

Din cauza cantităţii mesajelor nesolicitate de email (SPAM), ISJ Covasna a implementat un sistem strict pentru filtrarea mesajelor de tip SPAM.

Aşadar, dacă doriţi ca mesajul trimis de Dvs. să ajungă la destinaţie în sistemul ISJ Covasna, vă rugăm respectaţi următoarele reguli. Aceste reguli sunt aplicabile la majoritatea sistemelor, nu sunt specifice doar ISJ Covasna.

Reguli:

1. Nu folosiţi servicii de email care introduc reclame în mesajele email trimise de Dvs.

Servicii mai cunoscute care introduc reclame în mesajele email:
- vipmail.hu
- citromail.hu
- freemail.hu
- incredimail
- yahoo.com (mesaje de grupuri)

Servicii care nu introduc reclame:
- gmail.com
- yahoo.com (mesaje individuale)

2. Nu folosiţi diacritice în subiectul mesajului. Se pot folosi diacritice în mesaj dar nu şi în subiect.

3. Nu folosiţi diacritice în numele fişierului ataşat mesajului.

4. Nu folosiţi formatare în mesaj. Mesajul să conţină doar text normal, fără tabele, culori sau tipuri de litere.

5. Nu scrieţi adresa ISJ în BCC. Dacă vreţi să trimiteţi mesajul la mai multe adrese ISJ folosiţi CC, dar în nici un caz BCC.

6. Nu folosiţi mai multe puncte în numele fişierelor ataşate. De exemplu folosiţi "document.doc" în loc de "fis. de trimis.doc".

7. Nu trimiteţi fişiere care au extensii din lista utmătoare:
ade adp app bas bat chm cmd com cpl crt emf fxp grp hlp hta inf ins isp js jselnk mda mdb mde mdw mdt mdz msc msi msp mst ops pcd pif prg reg scr sct shb shs vb vbe vbs wmf wsc wsf wsh

8. Dacă trimiteţi documente, să le trimiteţi în formatul în care este cerut. Dacă nu este definit formatul atunci trimiteţi în format Office 2003 (doc, xls, ppt). NU trimiteţi în format Office 2007(docx, xlsx, pptx) şi NU trimiteţi în format OpenOffice(odt,ods,odp)

9. Dacă folosiți programe antivirus configurați-le ca să NU scrie în mesajul Dvs. că a fost scanat. Antiviruși care includ raportul în email: NOD32, Avast

Dacă ţineţi cont de aceste reguli când trimiteţi un email la ISJ Covasna, atunci email-ul Dvs. va ajunge la destinaţie rapid şi sigur.