Eşti aici

Concursurile naționale din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitare (SNAC)

ÎN ATENȚIA TUTUROR UNITĂȚILOR ȘCOLARE CARE IMPLEMENTEAZĂ SNAC

În perioada martie – septembrie 2024 se organizează etapa județeană a concursurilor naționale din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitare (SNAC), după cum urmează:

 

  1. Concursul național de scrisori ale elevilor voluntari „Scrisoare pentru prietenul meu”:
  • evaluarea scrisorilor la nivel județean: 22 mai 2024;
  • transmiterea lucrărilor premiate la etapa națională – termen limită 31 mai 2024. Lucrările vor fi transmise la Școala Specială nr. 2 București (Str. Popa Petre nr. 31, sectorul 2), cu precizarea pe plic „Pentru concursul național Scrisoare pentru prietenul meu”. Evaluarea la nivel național va avea loc în luna iunie 2024.

 

  1. Concursul național de desene ale elevilor beneficiari „Dincolo de cuvintele rostite”:
  • evaluarea desenelor la nivel județean: 22 mai 2024;
  • transmiterea lucrărilor premiate la etapa națională – termen limită 31 mai 2024. Lucrările vor fi transmise la Școala Specială nr. 2 București (Str. Popa Petre nr. 31, sectorul 2), cu precizarea pe plic „Pentru Concursul național Dincolo de cuvintele rostite”. Evaluarea la nivel național va avea loc în luna iunie 2024.

 

  1. Concursul național de proiecte de voluntariat implementate în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară:
  • implementarea proiectelor la nivel județean: martie – august 2024;
  • evaluarea proiectelor județene: 11 – 21 septembrie 2024; înscrierea câștigătorilor la etapa națională – termen limită 30 septembrie 2024. Etapa națională va avea loc în luna octombrie în județul Suceava.

 

  1. Concursul național de dans „Împreună pentru viitor”

Având în vedere că în anul 2024 nu se va organiza etapă națională, vă recomandăm să organizați, în măsura posibilităților, concursuri locale de dans, având în vedere bucuria cu care copiii și tinerii voluntari participă la pregătirea unor astfel de competiții. În cazul în care acest lucru este dificil, vă recomandăm să colaborați cu palatele și cluburile copiilor în acest demers, incluzând în alte festivaluri sau competiții de dans și muzică secțiuni pentru elevii voluntari și beneficiari SNAC.

Regulamentele concursurilor SNAC cuprinse în calendarele competiționale sunt disponibile pe pagina web a Ministerului Educației (https://www.edu.ro/olimpiade-si-concursuri).

Vă rugăm să diseminați aceste informații în toate școlile/structurile implicate în SNAC.

 

Cu respect, 

Bokor Attila